Как да създадем фирмен уеб сайт, постигащ добри резултати

Как да създадем фирмен уеб сайт, постигащ добри резултати

Коментарите са изключени за Как да създадем фирмен уеб сайт, постигащ добри резултати

създаване на уеб сайт

Изработката и поддръжката на добре работещ уеб сайт е сложен и изпълнен с множество предизвикателства процес, който изисква всеотдайната работа и съвместните усилия на различни специалисти в областта на уеб оптимизацията, дизайна, програмирането, копирайтинга и дигиталния маркетинг, като цяло. Крайният резултат следва да се сведе до постигането на четири основни цели: добро позициониране в търсачките, приличен дизайн, обвързващо съдържание и генериране на продажби. За да бъдат постигнати тези цели, нашият екип може да изработи фирмения Ви сайт, който ще бъде съобразен със съвременните тенденции в областта на уеб дизайна.

Добро класиране – лесно откриване

Вземете предвид факта, че за да бъдете открити по-лесно в дигиталното пространство, Ви е необходимо добро класиране в търсачките (Google, Yahoo, Bing и други). Ето защо Вашият корпоративен сайт се нуждае от уеб оптимизация (SEO) още в неговия зародиш.

С други думи казано, целта е да създадете интернет базиран ресурс, който да се класира добре при търсене в глобалната мрежа, без да се прави компромис с неговия дизайн и с потребителското преживяване. Това не е лесна задача за постигане, но в тази публикация ще Ви представим няколко полезни съвета, от които можете да се възползвате, когато решите, че имате нужда от нов фирмен сайт или пък просто искате да обновите този, с който разполагате в момента (редизайн).

Използвайте различни форми на съдържание – видео, текстов и снимков материал

Качественото и уникално съдържание е изключително важно за доброто представяне на Вашия бизнес в онлайн пространството. Единственият начин Google и останалите търсачки да насочат търсенията към страниците на Вашия фирмен уеб източник е посредством контент, който сте публикували на него.

Силно препоръчително е да не се ограничавате само до използването на текст, а да помислите и за снимков материал, и визуално представяне чрез видео клипове за Вашия бизнес. Това е важно, защото освен потребители, които обичат да четат, има и други, които предпочитат да видят и чуят интересните факти за бранда Ви. Ето защо видео съдържанието се налага и утвърждава като все по–предпочитан формат за получаване на информация.

Разбира се, професионално написаният текст също е от съществено значение. Когато пишете, помислете за Вашите потенциални клиенти (публикация по темата). От каква информация биха се интересували, какви ключови думи и фрази използват при търсене в интернет.

Използвайте различните форми на съдържанието, за да осигурите максимално добро преживяване за потребителите. Създавайте контент, който е образователен, интересен, обвързващ аудиторията, и не прекалявайте със саморекламата. Нашият съвет е да прилагате правилото 80/20 – 80 процента от съдържанието да е насочено към образоването на аудиторията, а останалите 20 процента да промотират бизнеса Ви, бранда и Вашите услуги/продукти.

Създайте фирмен блог

Търсачките гледат с добро око на нарастващите интернет базирани страници, които често обновяват съдържанието си. Блоговете, от своя страна, са един от най–лесните и практични решения в това отношение. Чрез този вид социални медии можете да осигурите необходимата за Вашите потенциални клиенти информация за бизнеса Ви, бранда, както и предлаганите от Вас услуги/продукти, създавайки тематичен контент за тях.

Прочетете нашата публикация, в случай че се интересувате как да създадете корпоративен блог. В нея ще откриете полезна информация за изработката и поддръжката на тази разновидност на социалните медии.

Фирмените блогове са едни от най–практичните и рационални алтернативи за правене на контент маркетинг, който е особено популярен и важен за успешното представяне на брандовете в дигиталното пространство.

Набавяне на бек линкове

Всеки бек линк към страниците на Вашия корпоративен уеб ресурс е своеобразна оценка за неговото качество. С колкото по – голямо количество разполагате от тях, толкова по–добър ранк ще получите в резултатите при търсене от потребителите в интернет.

Добра идея е да се свържете с уважавани и влиятелни представители на индустрията, в която оперирате – специалисти и компании, които биха поставили връзки към Вашите интернет базирани източници. Един от най–добрите и ефикасни начин да се сдобиете с необходимите линкове към Вашите интернет източници е като публикувате статии в корпоративния си блог.

Използвайте социалните медии (Google +, Youtube, Pinterest и други), които не само ще Ви помогнат да популяризирате съдържанието си, но също така ще увеличат и броя на връзките към него.

Добавете социални бутони

Поставете социалните бутони на видимо място, за да улесните потребителите да харесат, споделят съдържанието Ви, както и да намерят страниците и фирмените Ви профили в различните социални медии, като: Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, Pinterest, Youtube и други.

Осигуряване на лесна навигация

Осигурете навигация – възможност за посетителите на всяка една от Вашите уеб страници да достигнат до цялото Ви съдържание с един клик от тяхна страна. Това ще им помогне да се ориентират по-добре, както и да се запознаят с по-голяма част от Вашия контент.

Риспонсив дизайн

Масовата употреба на мобилни устройства с различни резолюции промени начина, по който потребителите сърфират в интернет. За да се сдобиете с риспонсив дизайн за Вашия сайт, следва да помислите как, къде и какво съдържание ще поставите на него, за да може да се адаптира към различните резолюции на смартфоните, таблетите, лаптопите, десктопите и така нататък.

Изработка на уеб сайт с WordPress

Когато корпоративният Ви сайт бъде изграден посредством система за управление на контент, като WordPress, ще имате възможност бързо и лесно да правите промени и подобрения по него, да добавяте функционалности и да променяте дизайна му.

Друго предимство на тази платформа е, че тя съществува вече повече от 10 години, и е добре позната на Google и останалите търсещи машини. Зад нейното проектиране и създаване стоят едни от най–добрите уеб дизайнери, програмисти и разработчици от цял свят.

Освен това, системата от „плъгини“, добрата архитектура, и богатия избор от дизайни – „теми“ позволяват успешното реализиране на проекти от различно естество.

Това са само част от причините, поради които си заслужава да заложите на CMS платформа, като WordPress за изработката на Вашия корпоративен сайт. В случай, че имате нужда от създаването на нов или промяна на вече съществуващ интернет базиран източник на информация, можете да ни пишете.

Благодарим Ви, че прочетохте нашата публикация. Ако смятате статията ни за полезна, можете да я харесате и споделите чрез профилите си в различните социални медии.

 Не пропускайте възможността, да се абонирате (безплатно) за нашия блог за дигитален маркетинг, където ще намерите полезни съвети за изработката и поддръжката на уеб сайтове.

За автора:

Казвам се Иван Иванов и съм основател на онлайн маркетинг агенция OnliSeO. Имам висше образование в областта на маркетинга и трудов стаж в сферата на дигиталните комуникации и интернет рекламата. Харесвам си работата. Много от интересите и хобитата ми са свързани с нея. Пиша статии и снимам видеа на теми, свързани с бранд журналистика, видео маркетинг, управление на онлайн репутация, маркетинг чрез социални медии, копирайтинг, уеб оптимизация и изработка на уеб сайтове.

Свързани публикации

Коментарите са изключени за Как да създадем фирмен уеб сайт, постигащ добри резултати
Бързо и лесно открийте съдържанието, което търсите в нашия уеб сайт, като напишете ключовата дума, за която желаете да получите информация, в полето „Търсене“.

Социални медии

В случай че желаете, можете да ни последвате в любимите ни социални медии Facebook, Youtube, Linkedin, Twitter и Pinterest, както и да добавите RSS емисии за нашето авторско съдържание.

Нови статии

Попълнете имейл адреса си и натиснете бутона „Искам“, за да получите най-новите ни статии на теми, свързани с онлайн маркетинг и реклама. Абонирането за нашия блог е безплатно.

Back to Top