Как да правим онлайн маркетинг чрез Google+

Как да правим онлайн маркетинг чрез Google+

1 коментар за Как да правим онлайн маркетинг чрез Google+

Google+

Маркетинг чрез социалната мрежа Google+

Google+ е социалната мрежа на Google. Този факт прави излишен въпроса: коя е любимата „социалка“ на най-използваната търсачка в света. Чрез G+ хората от Google явно са решили да се наложат на пазара, отправяйки сериозно предзвикателство към останалите социални мрежи, и трябва да признаем, че се справят доста добре. Освен че е важен за доброто позициониране в интернет (SEO), Google+ е изключително полезен и за останалите аспекти на онлайн маркетинга, включително генерирането на потенциални потребители за бизнеса.

Като се започне с публикуване на оригинални и интересни статуси, видео клипове, снимки, полезните за сегментиране на групи от хора – „кръгове“ (Google circles), „Google+ Events“ (Събития) и „Hangouts“, тази социална мрежа предоставя много добри възможности за интерактивен маркетинг и привличане на потребители за всеки бизнес.

„Това звучи добре, но дали наистина работи“ – често задаван въпрос от представителите на бизнеса.  За да получите положителен отговор на този въпрос, трябва: да оптимизирате уеб страниците на сайта си, към които желаете да пренасочите посетителите; да споделяте качествено съдържание в G+; да измервате резултатите и влиянието, което оказва тази социална мрежа на бизнеса Ви и, разбира се, да имате добър продукт/услуга за продаване.

Увеличаването на броя на последователите на бизнес страницата Ви е първата стъпка от процеса за привличане на потенциални потребители.

Втората стъпка е генериране на трафик към уеб сайта Ви и изграждане на взаимоотношения с потребителите.

Привличането на повече последователи на Вашата бизнес страница е изключително важно, защото по този начин увеличавате контактната си база. Увеличете броя на 1s (хората, които харесват Вашата страница), а същото така и броят на хората, които са добавили компанията Ви в техните кръгове.

След като увеличите броя на хората, които Ви „следват“, започнете да изграждате взаимоотношения с Вашата общност от последователи (обвързване с аудиторията) и ги пренасочвайте към избрана от Вас страница на Вашия сайт (landing page). Посетителите, които идват от социалната мрежа, вече са проявили интерес към Вашия бизнес.

Ако сте работели добре, и сте изградили добри взаимоотношения с тях, ще разполагате с потенциални клиенти, които са готови да купят от Вас – ето как продават социалните мрежи. За да се случи всичко това, ще трябва да привлечете вниманието на целевата Ви група (таргет).

Най-добрият начин да привлечете вниманието на потребителите е, като споделяте качествено, интересно, полезно, а в някои случай, и забавно съдържание в своите статуси. Важно е да добавите линкове към уеб сайта си. По този начин Вие не просто давате тема за дискусия на своите последователи, но ги „каните“ да посетят сайта Ви. Ето няколко съвета, как да постигнете всичко това:

Създайте си график за публикуване на съдържание

Създайте си график за публикуване на ново съдържание и обновяване на статусите си. Публикувайте поне веднъж дневно. Желателно е да го направите във времевия диапазон между 10ч и 13ч., но, разбира се, можете да експериментирате.

Персонализирайте публикациите си

Направете публикациите си персонални. Използвайте „#“ тагове (символа „#“, следван от името, без разстояние между тях). Споменете и други лица, които ползват социалната мрежа (знак „+“ и име на добавения, без разстояние между тях) в публикацията си. Те от своя страна, чувствайки се специални, могат да споделят поста с повече хора.

Използвайте собствен стил на писане

Използвайте собствения си стил на писане. Написаното от Вас съдържание е желателно да бъде синхронизирано с корпоративната идентичност на компанията Ви, и същевременно да бъде обвързващо, забавно, разпалващо дискусии.

Обърнете внимание на визуалното съдържание

Споделяйте ексклузивни снимки и видео клипове с Вашите фенове и последователи. Изненадайте ги с уникално визуално съдържание и не забравяйте да добавите линк към подходяща уеб страница от Вашия сайт.

Използвайте Google circles

Използвайте Google circles. Те помагат за сегментирането на различните групи от хора, споделящи различни интереси. По този начин ще можете да подхождате към различните кръгове (групи от хора) по различен начин, „захранвайки“ ги с различно съдържание, спрямо техния вкус.

Възползвайте се от Google+ Events

Google+ Events. След като въведете цялата необходима информация за събитиетo (заглавието, датата и времето, място и детайлите), можете да продължите със споделянето му с Вашите кръгове.

Комбинирайте Hangouts и Events

Комбинрайте Hangouts и Събитията (Events). Когато създадете събитие в G+, имате опция да го направите онлайн през Hangouts. Това е много добър начин да се „свържете“ с Вашите последователи, защото посредством видео разговор, имат възможност да се запознаят както с Вашите продукти, така и с хората, стоящи зад бранда.

Добавете +1 бутон на Вашия сайт

В случай че все още нямата +1 бутон на Вашия сайт, бързо поправете тази грешка, защото това е начина да свържете сайта си директно с бизнес страницата Ви в Google+.

 Това бяха част от съветите ни за правилно използване на Google+ от бизнеса. Ако вече разполагате с профил в тази социална мрежа, можете да ни последвате. Нека разширим кръговете си на влияние заедно.

За автора:

Казвам се Иван Иванов и съм основател на онлайн маркетинг агенция OnliSeO. Имам висше образование в областта на маркетинга и трудов стаж в сферата на дигиталните комуникации и интернет рекламата. Харесвам си работата. Много от интересите и хобитата ми са свързани с нея. Пиша статии и снимам видеа на теми, свързани с бранд журналистика, видео маркетинг, управление на онлайн репутация, маркетинг чрез социални медии, копирайтинг, уеб оптимизация и изработка на уеб сайтове.

Свързани публикации

1 коментар за Как да правим онлайн маркетинг чрез Google+
Бързо и лесно открийте съдържанието, което търсите в нашия уеб сайт, като напишете ключовата дума, за която желаете да получите информация, в полето „Търсене“.

Социални медии

В случай че желаете, можете да ни последвате в любимите ни социални медии Facebook, Youtube, Linkedin, Twitter и Pinterest, както и да добавите RSS емисии за нашето авторско съдържание.

Нови статии

Попълнете имейл адреса си и натиснете бутона „Искам“, за да получите най-новите ни статии на теми, свързани с онлайн маркетинг и реклама. Абонирането за нашия блог е безплатно.

Back to Top