4K видео клип за уеб оптимизатори – SEO специалисти

4K видео клип за уеб оптимизатори – SEO специалисти

Няма коментари за 4K видео клип за уеб оптимизатори – SEO специалисти

Заснехме и монтирахме видео за специалистите по уеб оптимизация и останалите представители на SEO бранша

Изображение на SEO специалисти

Решихме да заснемем видео, представляващо своеобразно мултимедийно допълнение към текстовата ни статия „Няколко признака за немарлив SEO специалист“.

Понеже това е интересна, любопитна, актуална, но същевременно и обширна тема, в клипа ни сме представели накратко десет недобри практики, които, според нас, отличават добрите експерти от останалите представители на бранша – един вид, десет неща, които не трябва да правим, за да бъдем добри уеб оптимизатори и онлайн маркетинг професионалисти.

Толкова относно самата темата, а сега нека приминем към концепцията, заснемането и монтажа на нашето видео за SEO специалистите.

Клипът е сниман в 4K резолюция (3840 x 2160), 25 кадъра в секунда (25fps), PAL система. Типът му е „говорещи глави“. Камерата е на нивото на очите на субекта – стандартна снимачна точка (нормален ракурс).

От гледна точка на композицията – използвали сме основно две правила: „Трите третини“ и „Изпълване на кадъра“.

Кадровка – среден и близък план, като за поставянето на акценти, за динамизирането и за „разчупването“ на клипа при постпродукция сме ги сменяли през известни периоди от време – промяна на фокуса (zoom in/out – punch in/out), пан (pan), част от техниката разкадровка (на англ. reframing). „Възползвали“ сме се от целия екран.

Що се отнася до съотношението широчината и височината на картината (на англ. aspect ratio), изпозлвали сме така наречения Panavision или CinemaScope формат (2.35:1), като за интрото сме направили миграция от 4:3 към 16:9, оттам продължение към 21:9.

Видеото е черно-бяло, с лек грейдинг към синьо.

Към „пречистеното“ аудио сме добавили музикална подложка.

След постпродукцията видеоматериалът е ренднат и качен в Ютюб със следните технически характеристики: 3840 х 2160; 25p; mp4.

 

За автора:

Казвам се Иван Иванов и съм основател на онлайн маркетинг агенция OnliSeO. Имам висше образование в областта на маркетинга и трудов стаж в сферата на дигиталните комуникации и интернет рекламата. Харесвам си работата. Много от интересите и хобитата ми са свързани с нея. Пиша статии и снимам видеа на теми, свързани с бранд журналистика, видео маркетинг, управление на онлайн репутация, маркетинг чрез социални медии, копирайтинг, уеб оптимизация и изработка на уеб сайтове.

Няма коментари за 4K видео клип за уеб оптимизатори – SEO специалисти

Leave a comment

Бързо и лесно открийте съдържанието, което търсите в нашия уеб сайт, като напишете ключовата дума, за която желаете да получите информация, в полето „Търсене“.

Социални медии

В случай че желаете, можете да ни последвате в любимите ни социални медии Facebook, Youtube, Linkedin, Twitter и Pinterest, както и да добавите RSS емисии за нашето авторско съдържание.

Нови статии

Попълнете имейл адреса си и натиснете бутона „Искам“, за да получите най-новите ни статии на теми, свързани с онлайн маркетинг и реклама. Абонирането за нашия блог е безплатно.

Back to Top