Управление на онлайн репутация и имидж

Управление на онлайн репутация и поддържане на добрия имидж в интернет

 

Управлението на онлайн репутация (на англ. Online Reputation Management – ORM) е разновидност на връзките с обществеността (PR), която обхваща дейности, свързани с мониторинг, контрол, развитие и защита на добрата комуникация между публичните личности и организациите, от една страна, и уеб потребителите, от друга страна. От нея могат да се възползват както фирмите, които вече са станали обект на комуникационна криза, така и тези, които желаят да вземат превантивни мерки, за да не изпаднат в такава неблагоприятна ситуация.

По своята същност репутацията представлява цялостната оценка, мнението, битуващо в съзнанието на обществото за дадена компания, услуга или продукт. Тя оказва влияние при вземането на решение за покупка, тъй като голяма част от потребителите използват интернет, за да търсят информация, препоръки и мнения както за фирмата производител, така и за стоката/услугата, която възнамеряват да закупят. Става въпрос за недоверие или доверие към даден бранд, за действителното мнение и схващане за него.

Ползите от изграждането, поддържането и управлението на репутация в дигиталното пространството са: обвързване на целевата аудитория, повишаване на потребителското доверие, въздействие върху текущите и потенциалните клиенти, популяризиране на организациите, продуктите/услугите, стимулиране на продажбите.

Ние, експертите по управление на онлайн репутация от OnliSeO, можем да Ви помогнем да изградите и поддържате ползотворна комуникация между Вас и уеб потребителите.

Извършваме мониторинг, контрол и анализ на интернет присъствие и представяне

 

Извършваме мониторинг, контрол и анализ на присъствието и представянето на нашите клиенти в дигиталното пространство. Следим за коментари в социалните медии (Facebook, Yotube, Vbox7, Vimeo, Google+, Linkedin, Twitter, Pinterest, тематични блогове, форуми, сайтове за споделяне на съдържание и други), проверяваме резултатите от търсене в Google, Yahoo, Bing и останалите търсачки, за да сме информирани и в пълна готовност за бърза и адекватна намеса за справяне с кризисни ситуации.

Снимаме видео репортажи

 

Снимаме видео репортажи, чрез които представяме информация, действителни примери и лесно доказуеми факти за организации, услуги/продукти. Например, когато потребител изрази съмнение или негативно мнение относно изработката и качеството на даден продукт, можем да заснемем видеа за производствения процес на въпросния продукт.

Заснемаме интервюта

 

Заснемането на видео интервю с ръководен представител на дадена организация, който отговаря на директно запитване от страна на потребител, е стъпка в правилната посока по отношение на изграждането и поддържането на ползотворни и трайни взаимоотношенията между бранда и целевата аудитория. Снимането на клипове с доволни клиенти и бизнес партньори също е добра практика, която използваме за управление на онлайн репутация.

Пишем прессъобщения

 

Пишем прессъобщения (комюникета, съобщения до медиите, пресрилийзи, нюзрилийзи) за фирми, които желаят да представят новини за своя бизнес, да отговорят на запитвания или да опровергаят некоректна информация за тяхната дейност, продукти или услуги.

Отговаряме на потребителските въпроси и коментари в социалните медии

 

Социалните мрежи, блоговете, форумите, сайтовете за споделяне на съдържание са местата в дигиталното пространство, където онлайн потребителите задават въпроси и изразяват мнения за организации, услуги/продукти. Можем да отговаряме на запитвания и коментари в социалните медии с цел да извлечем положителна обратна връзка и да неутрализираме зловредното за Вашия бизнес съдържание.

Основната цел на специалистите по управление на репутация в интернет е да не се допуска влошаване на общуването между брандовете и техните клиенти. Когато все пак онлайн комуникационната криза възникне, е необходимо да се предприемат мерки, чрез които не само да се неутрализира негативното й влияние за бизнеса, но и да се извлекат ползи от нея.

Ако се нуждаете от агенция за управление на онлайн репутация (ORM), OnliSeO предлага заснемане на видео репортажи, интервюта, писане на прессъобщения, отговаряне на потребителски запитвания и коментари в социалните медии, както и извършване на мониторинг, контрол и анализ на Вашето присъствие в дигиталното пространство. В случай че ни се доверите и желаете да работим заедно, можете да се свържете с нас, като ни позвъните или ни пишете тук.

Бързо и лесно открийте съдържанието, което търсите в нашия уеб сайт, като напишете ключовата дума, за която желаете да получите информация, в полето „Търсене“.

Социални медии

В случай че желаете, можете да ни последвате в любимите ни социални медии Facebook, Youtube, Linkedin, Twitter и Pinterest, както и да добавите RSS емисии за нашето авторско съдържание.

Нови статии

Попълнете имейл адреса си и натиснете бутона „Искам“, за да получите най-новите ни статии на теми, свързани с онлайн маркетинг и реклама. Абонирането за нашия блог е безплатно.

Back to Top