Как да изберем надеждна агенция за SEO услуги

Как да изберем надеждна агенция за SEO услуги

Коментарите са изключени за Как да изберем надеждна агенция за SEO услуги

Агенция за SEO услугиОнлайн маркетингът се променя всеки ден. Благодарение на конкуренцията между сайтовете за по-добро класиране в търсачките и непрестанно променящите се алгоритми на същите тези търсачки, онлайн маркетинговите агенции стават все по-изобретателни, предлагайки нови и нови услуги, с които да се диференцират от своите конкуренти и да спечелят клиенти. Уеб оптимизацията се превърна в сериозно начинание за сериозни SEO специалисти, които разполагат с практичен опит и различни умения.

Стратегии и позициониране на онлайн маркетингови агенции, предлагащи  услуги за оптимизация на сайтове

Има агенции, позиционирани в така наречения нисък ценови сегмент, предлагащи „качествени“ seo услуги на ниски цени. Други агенции гарантират на своите потенциални клиенти челни позиции в търсачките, надявайки се по този начин да спечелят тяхното доверие. Всичко е въпрос на маркетингов подход и добро позициониране. Всеки сам избира и преценява, спрямо своите възможности, на кого и какво да предложи. И макар конкуренцията да е полезна както за развитието на конкуриращите се, така и за пазара, наличието на много агенции създава истинско объркване сред представителите на бизнеса.

Съвети за избор на надеждни SEO агенции

За да Ви помогнем с избора на подходяща агенция, в следващите няколко реда от тази публикация, ще представим няколко съвета как да изберете правилните специалисти, които да се погрижат за уеб сайта Ви.

Първи съвет: Направете анализ на текущото представяне на Вашия уеб сайт. Това, което е необходимо да направите, преди да изберете агенция, е да проверите как се представя сайта Ви и къде се класира в търсачките по ключовите думи, които представляват интерес за Вас и Вашия бизнес. За тази цел, можете да удостоверите сайта си в Google Webmaster Tools (Search Console). По този начин ще имате възможност да видите как Google „гледа“ на Вашия сайт.

Освен това, можете да използвате Google Analytics, за да анализирате сайта си. От тук можете да получите ценна информация относно броя на посетителите на уеб сайта Ви, кои ключови думи привличат вниманието на посетителите и още много полезна статистическа информация, която може да Ви помогне да се ориентирате как се представя Вашия сайт в онлайн пространството.

След като направите анализ, можете да определите какви цели желаете да постигнете от оптимизационна гледна точка. Това не е лесна задача, тъй като уеб оптимизацията е дълъг и сложен процес.

Важното, в случая, е да подредите приоритетите си. Анализът на текущото представяне на сайта ще Ви даде представа от какво се нуждае уеб сайта Ви, както и какво да обясните на специалистите, преди да им възложите работата по оптимизирането на вашия уеб сайт.

Втори съвет: Обмислете бюджет за SEO. Оптимизирането на разходите е важна цел за всеки бизнес, особено във времена на финансова криза. Ето защо много представители на бизнеса биха предпочели да наемат агенция, която им предлага или възможно най-ниска цена, или е най-смела в обещанията си за добро класиране в търсачките, за най-кратък период от време.

Пестенето на пари обаче не винаги е добра стратегия, особено що се отнася до SEO услугите, защото колкото и „банално“ да звучи – евтиното може да излезе по-скъпо и дори може да бъде фатално за представянето на Вашия бизнес в уеб пространството. Освен това е важно да се знае, че никой не може да гарантира каквито и да било резултати за челни позиции в Google, особено след последните няколко промени в алгоритмите на тази търсачка. Ето защо трябва да сте много внимателни и дори скептични към всеки специалист, който Ви гарантира топ позиция в SERP за минимум време.

Важно е, когато получите оферта, да поискате разбивка на цената за всяка една от дейностите, свързани с оптимизацията на сайта Ви. Това ще Ви помогне, да се ориентирате каква е полезността на предложените Ви услуги, защото съществува, макар и неявна, релация между количеството финансови средства, вложени в даден проект, и извършения труд  по него.

Трети съвет: Изберете подходящите експерти. Големите агенции не винаги са най-подходящият и правилен избор за оптимизацията на Вашия уеб сайт. Това е така, защото техните пакетни услуги често включват дейности, от които Вашия сайт, на практика, не се нуждае. Освен това, има вероятност да се окажете „малък клиент“, обслужван от „голяма агенция“, която в желанието си да обслужи по-големите клиенти, може да загърби работата по оптимизирането на Вашия сайт и да попаднете в графата с „ниско приоритетни проекти“, които могат да изчакат своето изпълнение.

Другата крайност, която не е за препоръчване, е да се доверите на много малки агенции или на така наречените „freelance“ специалисти. Въпреки че цените на услугите им често са по-ниски, в повечето случаи не разполагат с необходимите знание, умения, възможности и опит, необходими особено, когато се работи по сериозни проекти.

Разбира се, можете да опитате да наемете много малка агенция или независим seo специалист, на свободна практика (freelancer), с идеята да спестите пари, но ако наетите от Вас оптимизатори не са достатъчно квалифицирани е възможно да навредят на представянето на Вашия сайт. Открийте баланса между цената на услугите и способностите на хората, които Ви ги предлагат.

Изберете агенция, която може да Ви предложи добър микс и разнообразие от seo услуги. Която не се концентрира само върху един аспект от оптимизацията за търсачки, като например изграждане на линкове или създаване на съдържание. Разгледайте нашата страница за повече информация.

След като сте се убедили в техническите умения и познания на експертите, на които желаете да поверите грижата за Вашия сайт, в техните възможности да създават качествено съдържание, в опита им с изграждането на надеждни и релевантни линкове от авторитетни и тематични сайтове, можете да пристъпите към избора на онлайн маркетингова агенция.

Как да процедирате с агенцията, след като сте й възложили оптимизацията на сайта Ви

Контрол, загриженост, възнаграждение са три от ключовите думи, които силно мотивират агенциите за постигане на добри резултати. Когато изберете подходящите специалисти е желателно да изисквате от тях прозрачност на дейностите, свързани с оптимизацията на сайта Ви.

Веднъж избрали своята агенция, демонстрирайте лична загриженост и уважение към работата на експертите, работещи по оптимизирането на уеб сайта Ви. Това ще ги амбицира да отвърнат със същото, давайки най-доброто от себе си за Вашия сайт и за неговото класиране в търсачките. Парите също са голям мотиватор за постигането на добри резултати. Ето защо е желателно да обсъдите с представителите на агенцията, избрана от Вас, един разумен и за двете страни бюджет, който да е достатъчен за обезпечавенето на усилията на оптимизаторите и за постигането на добър краен резултат – добро класиране на сайта Ви в SERP.

В заключение може да се каже, че има много фактори, които правят един сайт успешен в интернет. Ето защо е важно да подберете внимателно агенциите, на които гласувате доверие за грижата на Вашия уеб сайт. Използвайте SEO услугите на агенции, предлагащи цялостно онлайн маркетингово обслужване, за да може да разчитате на разнообразие от техники и тактики за промотиране на бизнеса Ви в онлайн пространството. Ние сме пример за агенция, която предлага пълно обслужване в областта на онлайн маркетинга. За повече информация можете да посетите страницата на нашия сайт, в която сме изброили услугите, които предлагаме.

За автора:

Казвам се Иван Иванов и съм основател на онлайн маркетинг агенция OnliSeO. Имам висше образование в областта на маркетинга и трудов стаж в сферата на дигиталните комуникации и интернет рекламата. Харесвам си работата. Много от интересите и хобитата ми са свързани с нея. Пиша статии и снимам видеа на теми, свързани с бранд журналистика, видео маркетинг, управление на онлайн репутация, маркетинг чрез социални медии, копирайтинг, уеб оптимизация и изработка на уеб сайтове.

Свързани публикации

Коментарите са изключени за Как да изберем надеждна агенция за SEO услуги
Бързо и лесно открийте съдържанието, което търсите в нашия уеб сайт, като напишете ключовата дума, за която желаете да получите информация, в полето „Търсене“.

Социални медии

В случай че желаете, можете да ни последвате в любимите ни социални медии Facebook, Youtube, Linkedin, Twitter и Pinterest, както и да добавите RSS емисии за нашето авторско съдържание.

Нови статии

Попълнете имейл адреса си и натиснете бутона „Искам“, за да получите най-новите ни статии на теми, свързани с онлайн маркетинг и реклама. Абонирането за нашия блог е безплатно.

Back to Top