Как да изработим уеб сайт за бранд журналистика

Как да изработим уеб сайт за бранд журналистика

Коментарите са изключени за Как да изработим уеб сайт за бранд журналистика

Изработката на бранджурналистически уеб сайт е ефективен и креативен начин за правене на контент маркетинг в дигиталното пространство. Създаването на уеб базиран източник на информация, представящ бранда и/или индустрията, в която оперира, посредством максимално изчистено от реклама, авторско, полезно, достоверно, интересно и информативно текстово, аудио и визуално съдържание, е важно начинание, чрез което дадена организация може да постигне своите онлайн маркетингови цели.

Изграждането на сайт за правене на бранд журналистика е дългосрочна инвестиция, от която могат да се извлекат следните ползи:

Нарастване на осведомеността за марката

Акцентът пада върху популяризирането на марката чрез статии, новини, интервюта и репортажи за производствения процес, служителите, ръководните представители, партньорите, клиентите и така нататък.

Повишаване на потребителското доверие и лоялност – създаване на авторитетен бранд

Създаването на полезно, авторско, интересно и достоверно съдържание, което дава отговори на често задавани потребителски въпроси, представя новости, факти и интересни истории, е предпоставка за утвърждаване на бранда, като достоверен и авторитетен източник на информация, на който потребителите могат да се доверят.

Изграждане и поддържане на корпоративен имидж и фирмена репутация в уеб пространството

Изработката на бранджурналистически сайт е ефективен начин да изградите и поддържате своя корпоративен имидж и фирмена репутация в онлайн пространството.

Създаването на позитивен корпоративен имидж чрез бранд журналистика може да се реализира с публикуването на статии, новини, интервюта и репортажи за дадена организация, която желае да бъде представена по определен начин пред обществеността.

Управлението на фирмена репутация в онлайн пространството посредством бранджурналистически прийоми може да се осъществи чрез статии, интервюта, новини и репортажи, които имат за цел да представят същността на бранда, неговата идентичност и визия.

Добро позициониране в търсачките

Google и останалите търсещи машини толерират източниците на информация, разполагащи с полезно, информативно, интересно и авторско съдържание, като им осигуряват по-добро позициониране.

Представяне и лансиране на продукти и услуги

Представянето на продукти/услуги чрез контент, обясняващ специфичните им особености и начина им на употреба, може да улесни потребителите при тяхното използване, и същевременно да подпомогне дейността на служителите за обслужване на клиентите.

Обвързване на аудиторията и създаване на почитатели на марката

Създаването и поддържането на уеб базиран източник на информация, на който потребителите могат да открият интересно, авторско и полезно съдържание, е предпоставка за тяхното обвързване и превръщането им в почитатели на марката.

Увеличаване на обема на продажбите

Друга характерна особеност на бранджурналистическите уеб сайтове е, че те имат способността да продават чрез съдържание, което дори не съдържа директни призиви за покупко-продажба и крещяща реклама.

Изграждане на бранджурналистически уеб сайт

Изграждането на уеб сайт за правене на бранд журналистика е сложен процес, който до голяма степен зависи от поставените цели.

Определяне на целите

Ясното определяне на целите е едно от първите и най-важните начинания, които всяка организация е желателно да предприеме при изработката на подобен уеб базиран източник на информация.

Дали акцентът ще падне върху популяризирането на бранда, върху изграждането и поддържането на положителен фирмен имидж и репутация, или върху стимулирането на продажбите, е от съществено значение при избора на дизайн, функционалности, начин на структуриране на съдържанието, както и дали да се използва кастам решение, или готова платформа, като WordPress, за изработката на сайта.

Опознаване на аудиторията

Наличието на информация за видовете съдържание (видео, аудио, текст, снимков материал и други), предпочитани от таргет потребителите и за устройствата, които използват за сърфиране в интернет (настолни компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони), дава отговори на въпросите: има ли нужда от видео клипове, които да представят бранда, или използването на текст и снимков материал е напълно достатъчно, да се създаде ли специална мобилна версия, или риспонсив уеб дизайнът е по-разумното и удачно решение.

Изграждане на информационна архитектура на уеб сайт

За създаването на информационната архитектура на сайт е необходимо да се определят основните категории, да се изберат уеб страниците, които ще се включат в тях, както и да се направи свързване между отделните страници посредством релевантни линкове по начин, който улеснява потребителите да се запознаят с колкото се може по-голяма част от наличната информация.

Създаване на структура на съдържанието

Структурирането на съдържанието се изразява в прецизното създаване, подбиране и подредба на различните видове контент (текст, аудио, видео и снимков материал). То има за цел да подобри потребителското преживяване. Идеята е всяка уеб страница да разполага с подходящ дизайн и съдържание, които да са съобразени с целевите потребители, и да ги насочват към извършване на определено действие.

Мобилна версия или риспонсив дизайн

Създаването на риспонсив дизайн или мобилна версия ще позволи на по-големия брой потребители, сърфиращи в интернет през мобилните си устройства, да се запознаят с брандираните визуални и текстови материали по лесен и удобен за тях начин.

Баланс между промотиране на бранда и потребителска полезност

Бранд журналистиката е маркетингова техника за представяне на организации или индустрии, чрез съдържание, което не съдържа явна реклама. Ето защо е необходимо да има баланс между промотирането на марката и безплатното предоставяне на полезен и информативен за потребителите контент.

Различни видове контент

Създаването и използването на разнообразни видове контент е силно препоръчително. Статиите, новините, интервютата и репортажите са далеч по-достоверни, интересни и по-лесно смилаеми, ако към текста се добави видео и снимков материал. Освен това, има интернет потребители, които предпочитат да изгледат един клип, пред това да прочетат история под формата на текстова статия, репортаж, интервю или новина. Повече информация за видео маркетинга и визуалното представяне на брандовете можете да намерите тук.

Изработката на сайт за правене на бранд журналистика, представящ организацията и/или икономическия сектор, в който оперира, посредством максимално изчистени от реклама, информативни и полезни за потребителите текстови и визуални материали, е дългосрочна инвестиция, чрез която дадена стопанска/нестопанска организация може да положи основите за постигането на своите онлайн маркетингови цели.

Допада ли ви идеята за бранджурналистически сайт и бихте ли желали да се сдобиете с подобен уеб базиран източник на информация, чрез които да обвържете потребителите с Вашия бранд?

Благодарим Ви, че прочетохте статията! Ако смятате, че публикацията е интересна, полезна, добре написана и информативна, можете да я споделите в различните социални медии: Facebook, Google+, Linkedin, Pinterest, Twitter и други.

В случай че желаете, можете да се абонирате за нашия блог за дигитален маркетинг, където редовно публикуваме статии с авторско съдържание на теми, свързани с изработка на уеб сайтове и бранд журналистика.

За автора:

Казвам се Иван Иванов и съм основател на онлайн маркетинг агенция OnliSeO. Имам висше образование в областта на маркетинга и трудов стаж в сферата на дигиталните комуникации и интернет рекламата. Харесвам си работата. Много от интересите и хобитата ми са свързани с нея. Пиша статии и снимам видеа на теми, свързани с бранд журналистика, видео маркетинг, управление на онлайн репутация, маркетинг чрез социални медии, копирайтинг, уеб оптимизация и изработка на уеб сайтове.

Свързани публикации

Коментарите са изключени за Как да изработим уеб сайт за бранд журналистика
Бързо и лесно открийте съдържанието, което търсите в нашия уеб сайт, като напишете ключовата дума, за която желаете да получите информация, в полето „Търсене“.

Социални медии

В случай че желаете, можете да ни последвате в любимите ни социални медии Facebook, Youtube, Linkedin, Twitter и Pinterest, както и да добавите RSS емисии за нашето авторско съдържание.

Нови статии

Попълнете имейл адреса си и натиснете бутона „Искам“, за да получите най-новите ни статии на теми, свързани с онлайн маркетинг и реклама. Абонирането за нашия блог е безплатно.

Back to Top