Няколко идеи за видео клип, представящ Вашия бранд

Няколко идеи за видео клип, представящ Вашия бранд

6 коментара за Няколко идеи за видео клип, представящ Вашия бранд

Видео клип

Една от добрите и успешни практики за използване на социалните медии от компаниите се свързва с бранд журналистиката. Основната идея на тази нова маркетингова техника е да превърне бизнес организацията в самостоятелна медия, която разпространява собствена информация, новини и истории, използвайки: текст, снимков материал и видео съдържание.

Според comScore Inc. (дигитална агенция, чиито предмет на дейност се свързва с наблюдаване, измерване и анализиране на потребителското поведение в интернет) всеки интернет потребител гледа средно около 186 видео клипа на месец. Това включва новини, развлекателни клипове и реклами, чиято цел е вирусно разпространение и облъчване на по-голяма аудитория.

Успехът на видео клиповете се дължи на факта, че те „обвързват“ хората по начин, който снимките и текстовете, самостоятелно, не са в състояние да постигнат, като краен резултат. Това е така, защото те съчетават: звук, картина, движение и реч. Чрез тях може да се проследят както вербалните, така и невербалните елементи на комуникацията.

Чрез видеото много по-лесно може да се предаде емоцията от източника към адресата. По този начин комуникационното послание става по-лесно разбираемо и достъпно за аудиторията. Освен това за средностатистическия интернет потребител предпочита да изгледа клип, отколкото да прочете даден текст.

За бизнес организациите използването на видео клипове за маркетингови (видео маркетинг) цели е изключително полезно начинание, което способства изграждането и развиването на тяхната корпоративна идентичност.

Ето и няколко идеи как да създадете собствени видео клипове, които биха могли да ангажират аудиторията с Вашия бизнес:

  • Демонстрация на продукт или услуга. Разкажете за Вашите продукти/услуги, като покажете на практика как могат да бъдат използвани от потребителите.
  • Видео с почитателите (феновете) на Вашите продукти/услуги. Изключително ценно би било, ако разполагате с клипове с участието на т.нар. почитатели (евангелисти) на Вашия бранд, които обясняват как Вашите продукти/услуги са решили техен проблем или са подобрили начина им на живот. Целта е да помогнете на потребителите да видят себе си в историите на хора от реалния живот. Всичко това гради потребителско доверие и авторитет.
  • Популяризирайте кауза, която спонсорирате. Разкажете за дадена кауза и нейното обществено значение, какви проблеми решава и защо е важна за хората.
  • Представете служителите си. Този прост метод може да Ви помогне да изградите доверие и връзка с потребителите, запознавайки ги със служителите, работещи в компанията.
  • Видео клип за уникалния производствения процес. Можете да покажете как произвеждате Вашите продукти и как извършвате услугите си. Това може да повиши доверието към Вашия бранд, продукт или услуга.
  • Допитване до потребителите. Обърнете се към Вашите клиенти с молба да се включат в различни допитвания, анкети и инициативи, свързани с Вашите продукти и услуги. Нека е ясно за потребителите, че цените тяхното мнение.

Това бяха само част от идеите за създаване на видео клип, имащ за цел популяризирането на бизнес организациите. За повече съвети и идеи, свързани с бранд журналистика и заснемане на видео клипове с HD, FHD, UHD, 4K резолюция, можете да се абонирате за нашия блог или да се свържете с нас.

За автора:

Казвам се Иван Иванов и съм основател на онлайн маркетинг агенция OnliSeO. Имам висше образование в областта на маркетинга и трудов стаж в сферата на дигиталните комуникации и интернет рекламата. Харесвам си работата. Много от интересите и хобитата ми са свързани с нея. Пиша статии и снимам видеа на теми, свързани с бранд журналистика, видео маркетинг, управление на онлайн репутация, маркетинг чрез социални медии, копирайтинг, уеб оптимизация и изработка на уеб сайтове.

Свързани публикации

6 коментара за Няколко идеи за видео клип, представящ Вашия бранд
Бързо и лесно открийте съдържанието, което търсите в нашия уеб сайт, като напишете ключовата дума, за която желаете да получите информация, в полето „Търсене“.

Социални медии

В случай че желаете, можете да ни последвате в любимите ни социални медии Facebook, Youtube, Linkedin, Twitter и Pinterest, както и да добавите RSS емисии за нашето авторско съдържание.

Нови статии

Попълнете имейл адреса си и натиснете бутона „Искам“, за да получите най-новите ни статии на теми, свързани с онлайн маркетинг и реклама. Абонирането за нашия блог е безплатно.

Back to Top